Kategóriák
Hírlevél
Ajánlásunk

https://veteran-autoalkatresz.hu/

TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


SZÍJFESZESSÉG MÉRŐ*

SZÍJFESZESSÉG MÉRŐ*

Státusz
MOST KÉSZLETEN VAN!    
Termék ára
7 987 Ft
Cikkszám
T835640
Rövid leírás a termékről
Kétoldali skála lehetővé teszi, hogy bármelyik oldalról lehessen mérést végezni, a feszességet Nm-ben mutatja

G3/2
A termék tulajdonságai
smertetés

Kétoldali skála lehetővé teszi, hogy bármelyik oldalról lehessen mérést végezni
A feszességet Nm-ben mutatja
Beállítható skála 0-20mm
Különböző szélességű szíjaknál alkalmazható

Vezérműszíj feszességmérő használata

Különböző vastagságú vezérműszíjak feszességének ellenőrzése, a vezérműszíj mozgását nyomatékban méri. Mindig a gépjármű gyártó által megadott mérési pozícióban végezze el a mérést (pl a vezérműtengely fogaskerék és a vízpumpa között)

Feszesség ellenőrzése

1. Válassza ki a helyes pozíciót a feszesség méréséhez, a gyártó ajánlásai alapján (a mérési eredményt mindkét oldalról látja).
2. Helyezze a feszességmérőt a vezérműszíjra úgy, hogy lássa az optimális feszesség skálát (1. ábra), a mérő valamelyik oldaláról. Ha a mérő hátoldalát látja, a kisméretű számokat használja a finombeállításhoz.
3. Ellenőrizze a gyártó által megadott adatokat a vezérműszíj feszességére vonatkozóan, beleértve a vezérműszíj behajlást (mm) és a vezérműszíj terhelést (daN)
4. A táblázat segítségével állapítsa meg a helyes feszesség értéket.
5. Forgassa el a recézett markolatot, amíg e nem éri a feszesség beállítás skálán a gyártó által megadott értéket. A finombeállítás-skála segítségével precízen tudja beállítani az értéket.
6. Olvassa le a feszességet az optimális feszesség skáláról és hasonlítsa össze a táblázatban feltüntetett optimális feszesség értékkel. Ha nem látja az optimális feszesség skálát, akkor azt elfedi a feszesség beállítás skála és a vezérműszíj túlságosan meg van feszítve.

Feszesség beállítása

1. Megfelelő feszítő szerszám segítségével gyakoroljon nyomást a a feszítőgörgőre, amíg a skála nem mutatja a helyes értéket.
2. Húzza meg a feszítőgörgő rögzítőcsapját megfelelő szerszám segítségével.

Vezérműszíj méret

5mm-nél vastagabb vezérműszíjak esetében számolja hozzá a különbséget a feszesség beállításhoz és az optimális feszességhez.

Például, ha a vezérműszíj vastagsága 6mm és a vezérműszíj terhelés 4.5daN a vezérműszíj behajlás 3.5mm akkor a feszesség beállítás = 16.0mm +1mm = 17.0mm az optimális feszesség = 13.0mm +1mm = 14.0mm
Webáruház készítés